torsdag 29 september 2011

Upp och ned, ned och upp.

Så har min sinnesstämning varit de senaste dagarna, underligt! Idag har det iallafall känts bättre och det är SKÖNT. Undrar om det kan ha med den stundande helgen att göra. Har ännu inga spikade planer men jag vet och har bestämt mig för att det ska hända något. Hoppas vädret är precis likadant imorgon som idag. Min själ är mkt lugnare när det är en underbar höstdag utanför fönstret. Solen skiner men man känner att hösten närmar sig. Vad skulle inte passa bättre med en förmiddag på stan då? Så jag hoppas på det och ska försöka använda den här dagen till att plugga. Får se hur det går, men tanke på att jag inte känner mig supermotiverad för just den uppgiften..

Gich upp klockan sju i morse för att göra uppgiften som skulle in idag. Tyvärr blev jag inte riktigt nöjd med det jag åstadkom på de två timmarna jag hade på mig, men inlämnad är den och nu är det bara och vänta och se. När det har gått så bra på det tidigare, vill jag ju att det ska fortsätta så. Jag behöver nog helt enkelt planera lite bättre! Okej nästa vecka ska jag försöka med det. Det kommer alltid en ny vecka och nya möjligheter. Jag har mest en hel massa att läsa den här helgen, så ändå ganska lugnt (förhoppningsvis). Men med tanke på att jag planerar att iallafall ta lördag helt off från skolan, så kanske det blir mkt ändå, vem vet.

Hoppas på att åka till Boulder på lördag, det vore kul att äntligen se den staden. Vi får se vad det kan tänkas bli, men jag lovar att tala om vad som händer i helgen. Hoppas ni får en härlig fredag och en fin helg. KRAM

onsdag 28 september 2011

Sovdags.

Klockan är bara nio, men jag är så jäkla trött! Sov tokdåligt i natt och har x antal timmars sömn att ta igen skulle jag tro. Samtidigt som jag sitter och oroar mig för en uppgift som jag inte gjort som ska in i morgon. Eller jag trodde inte att vi skulle göra den, därför har jag inte gjort den. Så klart hade jag gjort den annars.

Det gick bra på min senaste inlämning i International management, skönt! Men jag har en del krav på mig därav. Ska försöka inte tänka på det så klart, men det är lika bra att jobba på. Det känns segt nu med uppgiften för imorgon, jag brukar ju oftast vara ute i god tid. Eller kanske inte alltid.. Hade inlämning av en annan uppgift idag och när jag kom till lektionen visade det sig att vi skulle hålla en presentation på 10 min. Så det var bara att improvisera i några minuter och försöka involvera de andra. Det gick inte jättedåligt men verkligen inte bra! Men det är ett bra sätt att träna sin engelska, eftersom det är det som är det svåraste med språket. Att bara kunna prata om saker som man inte riktigt säker på. Hoppas inte läraren tycker att min uppsats suger, jag tyckte nämligen det..

Så om det inte händer så mkt under veckorna, får man ju se till att det händer något. Var ute på en timmes promenad i morse, när jag kommer tillbaka luktar det bränt på hela våningen. Jag går med sakta steg mot min lägenhet och håller tummarna att det inte är från den.. Det var det. Min rumskompis försökte värma en bagel i micron men det började brinna istället. Nu är det typ 12 timmar sen, men de luktar fortfarande bränt! Hoppas att det snart försvinner. Jag går in till Carolin imorgon och värmer min gröt i deras micro istället för här. Det luktar hemskt i våran. Så det är ungefär vad som hänt de senaste dagarna! Förutom en gnagande känsla i magen. Kan inte riktigt sätta ord på det, men jag saknar er nog mest helt enkelt. Det går upp och ned, men de senaste dagarna har jag tänkt mycket hemåt. Fast idag är det bara en månad kvar tills Ida och Mikael kommer! Det ska bli fantastiskt roligt att de kommer, det gläder mig verkligen. På lördag är det tre veckor kvar tills min födelsedag! Inte för att jag ser fram emot att bli ett år äldre, men det är ju alltid något att se fram. KRAM

söndag 25 september 2011

Söndagstankar.

Ännu en vecka är snart till ända. Tänk vad fort tiden går! Nu har jag varit här i 6 veckor. Hoppas inte ni tycker att jag tjatar om hur länge jag varit här, men det är bra sätt för mig själv när det känns trögt och förstå att tiden faktiskt går ganska fort. Jag har förstått nu att de närmaste veckorna mest kommer innehålla skola men så får det vara, det är ju faktiskt därför jag är här. Jag har jobbat på mina inlämningsuppgifter den här helgen. Tre stycken för att vara exakt. Försöker ha lite framförhållning, så att jag inte behöver sitta sista stunden. Det har funkat hittills! Nu ska jag ta och läsa ett andra kapitel inför en kurs imorgon. Det braiga är att jag fortfarande tycker att flera kurser är väldigt intressanta och jag jobbade på bra med mitt bra på föreläsningarna förra veckan, men den här veckan måste jag nog jobba på ännu mer. Det är ett bra sätt att träna språket på!

I torsdagskväll var jag iväg på audition för en liten sånggrupp som de har här. Jag fick reda på att de bara är tio stycken så jag förstod att det inte skulle bli lätt att få en plats eftersom det aldrig varit så många som sökt. Så fort jag kom in i musikhuset infann sig en härlig känsla, jag vill sjunga eller spela flöjt eller vad som helst! Jag sjöng iallafall för dom och det gick bra, men tyvärr blev det ingen plats för mig. Det gjorde ändå inte så väldigt mkt. Nu har jag iallafall lite mer tid för annat som jag vill göra. De kommande veckorna har jag ju faktiskt saker att se fram emot. Nu till veckan kommer två kompisar till Denver- så roligt att träffa någon hemifrån även om det är konstigt! Sen har jag en konsert och födelsedag att se fram emot så klart. I slutet av oktober kommer Ida och Mikael och det ska bli så kul. Vi har köpt biljetter nu, så den 28 okt ska vi se Colorado Avalanche mot Edmonton. Det blir spännande!

Efter att de åkt hem är det inte många veckor kvar i skolan och det är säkert många timmar som kommer gå åt till det sista innan sluttentor. En del att se fram emot helt enkelt! Och det som gör att det känns lättare, det är att jag har världens bästa som väntar på mig hemma. Jag pratar så klart om DIG!

Nu ska jag samla ihop huvudet och plugga en stund, sen blir det nog en promenad för att avsluta en bra helg! Ha en fin vecka. KRAM

onsdag 21 september 2011

Till storasyster.

Så där Lisa, nu ska jag försöka uppdatera lite. Jag vet att jag är dålig på att skriva, men det är väldigt mycket nu när skolan har börjat. Har fått ännu mer att göra idag! Det är så här de har det här alltså. De läser fyra kurser samtidigt och har lika mycket att göra i alla. Jag ska inte klaga! Jag är superglad att vara på skolan, även om jag inte är överexalterad över alla kurser.. Har insett vilken möjlighet det här och vad jag lär mig och får vara med om, det är stort! Det känns fortfarande som min vardag här nu och på nåt konstigt sätt så fortsätter livet hemma precis som det allid gjort och jag vet att det kommer fortsätta så när jag kommer hem. Det är skönt att tänka på när det känns tugnt här! Jag är världens bästa familj att komma hem till när jag är klar här och det är en skön känsla.

Annars har det inte hänt så mycket ska jag erkänna, dagarna börjar få lite rutin och det tycker jag om! Det känns som att man gör något vettigt och när jag kommer "hem" försöker jag verkligen göra lite läxor (som jag har massor av) men jag är oftast så himla trött, som typ nu! Föreläsningar i sex timmar gör en väldigt trött kan jag lova. Ska försöka rycka om mig snart och läsa ett kapitel i Business policy and strategy för imorgon, en synnerligen intressant kurs! Och en rätt mysig lärare på ett skrämmande sätt. Han har alltid fluga och kostym och inger en väldig respekt, men han är samtidigt väldigt omtyckt. Jag försöker göra ett gott intryck och hoppas att jag lyckas!

Jag lovar att försöka bli bättre på att uppdatera er, tycker det är kul att ni läser! Speciellt du, LISA! :)
Ta hand om er! KRAM

tisdag 13 september 2011

Trött.

Ja, nu är jag trött. Inte fysiskt men på en hel del annat. Igår var första dagen i skolan och det gick faktiskt bra tycker jag. Det kommer bli otroligt mycket att göra, så det känns som att jag bara kommer läsa de kurser som jag verkligen behöver och så länge som jag kan få skippa engelskakursen (som jag inte tycker jag behöver!) så hoppas jag att det ska bli bra. Det är skönt att det har dragit igång!

Men när jag vaknade i morse och skulle kolla vart jag skulle gå idag, upptäcker jag att en lärare har sagt  fel tid till mig, så nu har jag missat hans och jag måste gå på en annans nu och fråga om det är okej att jag är med där istället. Vad har dom för system här?! Är det inte lättast att ansöka om kurser och sen får man reda på om man är antagen eller inte, men nej då, här ska vi gå runt till dom och be om underskrifter för att sedan gå och fixa registrering själv. Jag tycker inte om det. Inte idag iallafall!

Det blir inte bättre när jag inser vad det är för frukost jag äter varje morgon och som det är tre månader till som jag ska äta det. Microgröt (utan salt!) och jag äter med en rosa plastsked som jag fick på en glassbar för några veckor sedan. I början tyckte jag det var okej, men nu börjar jag fundera om det inte skulle vara värt att köpa en riktig sked. Det är många dagar kvar att äta frukost, så jag borde seriöst överväga det. Så där, nu har jag fått skriva av mig det, och nu är det dags att gå till nästa försläsning. Inget vidare bra intryck om jag skulle komma försent. Jag hoppas att den här dagen ska bli bra! Hoppas ni har det bra hemma. Tänker på er!

måndag 12 september 2011

Första skoldagen.

Nu har ännu en vecka gått, och därmed har jag varit i Staterna en månad. Även om den här veckan varit lugnare och det varit mindre att göra och mer tid att längta hem har ändå en vecka med nya spännande upplevelser passerat. I fredagas kväll var vi på en baseboll match, så nu kan det bockas av från listan med saker som ska göras medan man är här. Det var sjukt svårt att förstå sig på reglerna men jag gjorde iallafall ett försök i början av matchen, men sen tröttnade jag faktiskt lite. Skulle man ha intresse för att lära sig reglerna är det säkert inte omöjligt! Tyvärr förlorade The Rockies, men det var en trevlig kväll iallafall.

I lördags åkte vi till IKEA! Härligt! En månad i USA och det kändes som att det var dags för ett besök där. Det var konstigt att se alla svenska namn på sakerna, men förklaringar på engelska och alla runt om en pratade engelska. Ja, det var märkligt. Våra brittiska vänner tyckte det var aningen märkligt att de var på IKEA i USA tillsammans med två svenska tjejer. Vi började turen i restaurangen och beställde köttbullar och mos, det var mumsigt! En stor anledning till varför vi åkte dit var egentligen för att jag och Carolin ville undersöka om det möjligtvis skulle finnas Marabou att köpa där, tyvärr var det inte så. Vi fick köpa med oss lite IKEAchoklad istället, det funkade det också faktiskt! Jag köpte även med mig en påse frysta svenska pannkakor, tänk vad det finns bra grejer. Jag har ju inga grejer att laga med här, eftersom jag äter i restaurangen varje dag, men om man missar middagen någon är det ju perfekt att slänga in några pannkakor i micron och äta med lingonsylt (!) som jag också införskaffade. När vi kom hem gick jag och en tjej till och simmade några längder i simhallen. Dagen avslutades med en riktig tjejfilm, en bra dag helt enkelt!

Söndagen var väldigt lugn, dammade av och plockade på rummet mest och försökte styra upp det sista med kurserna, det sista gick väl så där men jag försökte iallafall.. Det blev även en tur till gymmet där jag överraskade mig själv ordentligt! 20 min cross-trainer, sen sprang jag 25 min på löpbandet - i sträck! Det var fantastiskt kul att det gick så bra. Försöker få lite rutin på träningen nu så att jag kan göra det när jag har lite för mycket tid över, om det nu kommer hända när skolan väl drar igång.

Idag är det alltså dags för första skoldagen, anledningen till att jag är här. Jag börjar bli lite smånervös, men mest beroende på att jag inte är registrerad för några av kurserna utan jag måste gå dit och prata med lärarna och höra om jag kan få vara med. Tycker att det är konstigt, men jag hoppas så klart att det funkar, för jag vill börja nu! Jag ska väl ta och göra mig iordning och packa Kånken så att jag är redo att ge mig av för 3 kurser på 6 timmar. Wish me luck!

tisdag 6 september 2011

Första veckan av orientation.

Oj vad tiden går och jag hinner inte ens ta mig tid att sätta mig och skriva ner några rader om vad som händer här. Men nu så! Andra veckan av orientation är långt ifrån lika fullspäckad som förra var, så nu ska jag berätta lite om vad som händer. Det är fint här och jag börjar till och med få hyffsad koll på vart de olika byggnaderna ligger. Än så länge har jag inte kolkat in huset där jag kommer ha de flesta föreläsningarna men jag har nog tid för det senare. Om inte annat kommer jag ju vara där de närmaste månaderna så jag lär mig nog till slut.

Förra veckan var sannerligen intensiv. Så pass intensiv att mitt immunförsvar inte riktigt hängde med. Därför åkte jag på feber och förkylning. Men inte kunde jag missa något, så det var bara att ta en ipren och traska iväg till de olika sakerna som hände. En del var sjukt tråkigt (som det i vanlig ordning brukar vara..) medan en del var välbehövligt att få reda på. Är nöjd med första veckan! Träffar fortfarande nya människor varje dag och jag tycker massor om det. Börjar känna mig mer och mer bekväm med engelskan och det är skööönt! Jag tänker att när man börjar ställa en motfråga när amerikaner undrar hur det är idag, då börjar man komma in i det. Och det har jag börjat med nu, yey! Det är lustigt att man märker att de inte alls förväntar sig en motfråga, så där bjuder jag på en liten överraskning.

I lördags åkte vi ner till stan för första gången, Denver är en jättefin stad! Jag tycker redan mycket om den även om jag bara varit där en gång än, men det kommer sannerligen bli fler gånger. Vi tränar gratis på deras gym här, så det tänker jag börja med så snart halsen känns bättre. Så imorgon åker vi nog ner till stan en sväng för att köpa lite mer träningskläder, himla bra med ombyte (med tanke på att det kostar per tvättmaskin och torktumling.. det är inte för inte man håller i sina pengar ;)) De har även en stor simbassäng som vi får använda gratis, perfekt! Nu är det bara att komma in i de bra rutinerna (som sannerligen inte infunnits under de senaste tre veckorna.)

Söndagen fick bli något lugnare, vilket var behövligt! Trots att vi var lediga gick vi upp tidigt för att hinna med frukosten i matsalen. När vi kom dit märkte vi att det inte alls serverades frukost just då, så det fick bli en promenad till Starbucks och köpa frulle, mmm! På eftermiddagen blev det en cykeltur till Washington Park, som ligger i närheten av skolan. Där var vi ett gäng som spelade volleyboll, det är sååå kul! Än i dag känner jag av det i benen, men det är så värt det. Jag ska kolla upp om det finns något amatörlag på skolan, som kan tänkas behöva förstärkning, det vore awesome! Så där, nu har ni fått en liten uppdatering om vad som händer på andra sidan vattnet. Nu ska jag ta och svira om och upptäcka några andra kvarter i närheten av skolan. Det är dags för promenad! Vi hörs snart igen.